
פעילות ההתאחדות בתחום המים:
התאחדות חקלאי ישראל פועלת ליצירת ולשימור מקורות מים לחקלאות שיהיו ברי-קיימא ובמחירים הוגנים ותחרותיים. ההתאחדות פועלת לפיתוח מואץ של מקורות מים חלופיים; מי קולחין, מי שטפונות, מים קולחים וכל מקור מים בלתי מנוצל אחר.
ההתאחדות מייצגת את החקלאות הישראלית מול גורמי הרגולציה והממשלה בנושאי הקצאות המים, תעריפי המים, תמיכות פיתוח וכיוצב'. ייצוג זה נעשה הן ברמה השוטפת בהצגת עמדתה של החקלאות בשימועים הציבוריים אשר עורכת רשות המים והן ברמה האסטרטגית בדיונים השונים הנערכים.
עיקר עיסוקה של ההתאחדות הינה במים החקלאיים אך גם באספקת המים הביתיים במרחב הכפרי-חקלאי לאור הממשק הגבוה הקיים בין השניים.
משק המים הישראלי:
משק המים הישראלי מספק כ-2 מיליארד מ"ק מים בשנה. מים אלו מתחלקים בצורה גסה למים שפירים ('מים מתוקים') ולמים אחרים – מי קולחים ('מים מושבים') ונחותים אחרים. בעוד החקלאות הישראלית צורכת פחות ממחצית המים השפירים, צריכתה הכוללת מהווה מעל ל-50% מסך צריכת המים בישראל. הצריכה החקלאית הופכת את עתודות המים הנחותים ושאינם ראויים לשימושים אחרים לתשומת ייצור ראויה אשר הופכת משאב לאומי נחות לתוצרת לאומית איכותית. לא פחות חשוב מכך, החקלאות הישראלית מנצלת את מי השפכים שמייצרת הצריכה הביתית, היא מהווה בכך פתרון קצה מלא למים מזוהמים אלו ומאפשרת את המשך התפתחותם של אזורי המגורים.